Moeder Max Verstappen ziet gelijkenissen: ‘Heeft hij van mij’

Sophie Kumpen, moeder van Max Verstappen, was niet alleen maar de partner van Jos Verstappen. De Belgische was zelf een zéér kundig kartster en heeft het in het verleden opgenomen tegen o.a. Jenson Button, Nick Heidfeld, Jarno Trulli en Giancarlo Fisichella. Deze voormalig Formule 1-coureurs werden allemaal verslagen door Kumpen.
Uiteindelijk besloot Kumpen te stoppen met de autosport toen ze moeder werd van Max en Victoria, maar haar talent voor het racen is alsnog niet voor niks geweest. Als Sophie nu de televisie aanzet en haar zoon ziet rijden, ziet ze zichzelf compleet in zijn rijstijl terug.
Dat laat Kumpen weten in het Red Bull-magazine ‘The Red Bulletin’: “Toen ik nog racete, kreeg ik te horen dat ik heel vloeiend reed en dat mijn tijden constant waren. Jos zijn rijsstijl is agressiever en grilliger. Als ik naar Max kijk, denk ik dat hij de soepele rijstijl van mij heeft en de onverzettelijkheid van Jos. Zijn vriendelijkheid heeft hij ook van mij. Max is een erg open jongen. Hij zegt wat hij denkt en zo ben ik ook” , aldus de moeder van Max Verstappen.
Het bericht Moeder Max Verstappen ziet gelijkenissen: ‘Heeft hij van mij’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines