‘Daniel Ricciardo in gesprek met vier F1-teams voor 2023-zitje’

McLaren-coureur Daniel Ricciardo is volgens de Amerikaanse zender ESPN met vier verschillende F1-teams in gesprek over een 2023-contract. Ricciardo’s positie bij McLaren staat onder druk vanwege zijn tegenvallende prestaties ten opzichte van Lando Norris alsook de toenemende geruchten over de komst van Alpine-protegé Oscar Piastri.
Ricciardo heeft nog een contract tot en met 2024, maar toch lijkt zijn positie bij de equipe uit Woking alles behalve zeker. Zijn mindere prestaties, de openlijke kritiek van zijn teambaas Zak Brown en de alsmaar beter presterende Norris zorgen ervoor dat de Australiër moet vrezen voor zijn toekomst in de Formule 1.
Maar waardoor komt deze plotselinge stoelendans in de F1? Het begon allemaal toen Sebastian Vettel in Hongarije zijn pensioen aankondigde na afloop van dit seizoen. Geheel onverwacht kondigde Fernando Alonso eerder deze week zijn vertrek naar Aston Martin aan. Hierop besloot Alpine om regerend F2-kampioen Oscar Piastri naar voren te schuiven. De jonge Australiër ontkende echter uit te komen voor de Franse renstal in 2023. Volgens RacingNews365.com komt dit vanwege zijn zitje bij McLaren komend seizoen. Hierdoor staat de positie van Ricciardo zwaar onder druk.
Mogelijkheden te over
Toch lijkt het net zich niet compleet te sluiten voor Ricciardo. Volgens ESPN heeft de man uit Perth namelijk mogelijkheden voor 2023 te over. Ricciardo zou met vier verschillende F1-teams in gesprek zijn om een stoeltje voor komend seizoen te bemachtigen. Het blijkt dus dat Ricciardo nog altijd een van de meest gewilde coureurs van de grid is, ondanks zijn tegenvallende prestaties bij McLaren. Onder deze vier teams zit hoogstwaarschijnlijk Alpine. Het Franse team zou wel iets zien in de coureur die aan het einde van 2020 het team verliet. De andere drie teams zijn niet bekend, maar er zijn nog maar een paar teams waar er plekjes vrij zijn voor 2023. Onder deze teams zitten onder meer Alfa Romeo, Alpha Tauri, Haas en Williams.
Het bericht ‘Daniel Ricciardo in gesprek met vier F1-teams voor 2023-zitje’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines