Lewis Hamilton kreeg hoofdrol toegewezen in Tom Cruise’s ‘Top Gun’

Het wereldwijde succes op de originele Top Gun-film: Top Gun Maverick, zou eigenlijk een speciale acteur toegevoegd krijgen aan de cast. Formule 1-coureur Lewis Hamilton, goede vriend van hoofdrolspeler én producer Tom Cruise, zou één van de straaljagerpiloten zijn, maar moest op het laatst de rol laten schieten.
Deze week heeft Top Gun Maverick de klassieker Titanic ingehaald als het gaat om films met de meeste inkomsten in de VS. De film van Cruise staat op dit moment op de zevende plaats in de Verenigde Staten, met een gegenereerd inkomen van bijna 650 miljoen euro. Wereldwijd heeft het vervolg op de originele Top Gun al bijna anderhalf miljard euro opgeleverd.
Lewis Hamilton had onderdeel kunnen zijn van dit grote succes. In gesprek met Vanity Fair laat de zevenvoudig wereldkampioen weten dat hij aan Tom Cruise had gevraagd of hij een klein rolletje kon spelen, omdat hij helemaal verliefd was op de originele Top Gun-film. Hamilton wilde door die film eigenlijk straaljagerpiloot worden toen hij opgroeide.
Cruise vond het geen goed idee om Hamilton een klein rolletje te geven, maar wilde hem één van de hoofdrollen geven. Helaas voor Hamilton werd er aan het einde van 2021 gefilmd, wat zou betekenen dat hij meerdere races zou moeten missen, wat niet ging in zijn hevige strijd om de titel met Max Verstappen. De Brit laat weten dat hij helemaal kapot was toen hij Cruise moest vertellen dat hij niet zou meedoen in de film.
“Dat was denk ik het lastigste telefoontje dat ik ooit heb moeten plegen” , aldus Hamilton.
Het bericht Lewis Hamilton kreeg hoofdrol toegewezen in Tom Cruise’s ‘Top Gun’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines