Alex Albon: ‘Voelde alsof ik een buschauffeur was naast Max Verstappen’

In de zomerstop van 2019 kreeg Pierre Gasly vanuit Red Bull Racing te horen dat hij terug werd gezet naar Toro Rosso (nu AlphaTauri). De Fransman presteerde niet goed genoeg naast Max Verstappen en moest plaatsmaken voor Alex Albon. Uiteindelijk heeft Albon het anderhalf seizoen vol gehouden naast Verstappen.
Maar ook Albon bleek uiteindelijk niet goed genoeg te zijn om de Nederlander bij te kunnen houden. Hierdoor besloot Red Bull om het contract met de Britse Thai aan het einde van 2020 niet te verlengen en te gaan voor Sergio Pérez. Inmiddels rijdt de Mexicaan nu anderhalf seizoen naast Verstappen, maar is ook hij nog niet op het niveau van de wereldkampioen van vorig jaar.
In gesprek met de MotorMouth-podcast laat Alex Albon nu weten hoe het voor hem voelde om teamgenoot te zijn van Verstappen. Na een tussenjaar in 2021 rijdt Albon inmiddels voor Williams naast Nicholas Latifi, maar hij kan nog steeds niet geloven hóé goed Verstappen in 2019 en 2020 al was.
“Hij is de meest getalenteerde coureur waar ik ooit naast heb gereden. Ik ben altijd een coureur geweest die een auto wil met veel grip aan de voorkant, waarmee je goed in kan sturen. Maar toen kwam hij (Verstappen, red.) en het leek toen net of ik een buschauffeur was naast hem” , aldus Albon.
Het bericht Alex Albon: ‘Voelde alsof ik een buschauffeur was naast Max Verstappen’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines