Daniel Ricciardo wil megabedrag zien van McLaren als contract wordt beëindigd

Volgens het Australische Speedcafe.com wil McLaren-coureur Daniel Ricciardo een flinke smak geld zien van zijn team als zijn contract vroegtijdig wordt beëindigd. Het team uit Woking wil komend seizoen met Alpine-protegé Oscar Piastri in zee, maar zit momenteel met Ricciardo in de maag.
RacingNews365.com weet te melden dat Ricciardo inmiddels akkoord is gegaan met zijn lot bij McLaren. De man uit Perth zou samen met zijn management hebben besloten om met McLaren om de tafel te gaan. Tijdens deze besprekingen zijn er een aantal zaken afgesproken. Zo zou Ricciardo namelijk geld willen zien van zijn huidige werkgever, en niet zo’n beetje. Volgens Speedcafe.com zou het namelijk gaat om een bedrag van om en nabij de 21 miljoen dollar. Het is niet bekend of McLaren hier ook daadwerkelijk mee akkoord is gegaan, maar een eerste stap is gezet. Ricciardo staat nog tot en met 2024 onder contract bij de Engelse equipe.
Niet aan lot overgelaten
Ondanks de recente contractsaga tussen Ricciardo, McLaren en Alpine lijkt er nog wel goodwill te zijn bij McLaren. Het team uit Woking zou er namelijk voor willen zorgen dat Ricciardo goed terechtkomt wanneer hij McLaren verlaat na dit seizoen. De actie van McLaren is vergelijkbaar met die van Mercedes afgelopen seizoen. Het team uit Brackley wilde namelijk ook dat Valtteri Bottas goed terechtkwam na zijn vertrek bij Mercedes.
Het lijkt er steeds meer op dat Ricciardo zijn F1-carriere zal voortzetten bij Alpine. De Australiër verliet het team in 2020 om naar McLaren te gaan, maar boekt tot op heden weinig succes. Mochten McLaren en Alpine een deal sluiten omtrent Ricciardo, dan kan de afkoopsom die Ricciardo ontvangt zomaar eens flink omlaaggaan. Geschat wordt dat het uiteindelijke bedrag dat de voormalig Red Bull-coureur krijgt overgemaakt om en nabij de tien miljoen dollar zal liggen.
Het bericht Daniel Ricciardo wil megabedrag zien van McLaren als contract wordt beëindigd verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines