Oud-teambaas waarschuwt concurrentie: ‘Nog niet het beste gezien van Max’

Alpha Tauri-teambaas Franz Tost heeft tijdens een interview met F1-insider.com uitspraak gedaan over Max Verstappen. Volgens Tost moet de concurrentie gewaarschuwd zijn, want van Verstappen heeft de F1-wereld nog niet het maximale gezien.
Tost en Verstappen hebben een (korte) historie in de Formule 1. Beide heren werkten ongeveer anderhalf jaar samen bij Toro Rosso (nu Alpha Tauri). In die tijd heeft de Nederlander een grote indruk achtergelaten op Tost. Die indruk was zelfs zo sterk dat de Oostenrijker van mening is dat andere coureurs hun borst kunnen natmaken voor de toekomstige Verstappen.
Het is voor Tost de normaalste zaak van de wereld om F1-talenten in zijn team te hebben. De meest bekende coureurs die Tost onder zijn hoede had zijn Verstappen, Carlos Sainz, Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel en Daniil Kvjat. Sommige van deze rijders bereikten ook daadwerkelijk de grote broer van Alpha Tauri, Red Bull Racing.
Verstappen heeft nog wat over
Om aan te geven dat Verstappen een unieke rijder is, denkt Tost terug aan Verstappens eerste meters in een F1-bolide. Tijdens de eerste vrije training voor de Japanse GP in 2014 reed een piepjonge Verstappen namelijk zijn eerste kilometers. Vanuit de paddock kreeg Toro Rosso toen veel kritiek vanwege het feit dat Verstappen niet eens een rijbewijs had, maar wel in een F1-bolide mocht rijden.
“We kregen een heleboel kritiek over ons heen toen we Max een vrije training lieten rijden”,  zegt Tost.  “Max was pas zeventien en had geen rijbewijs. Toch reed hij op een van de moeilijkste banen een ijzersterke sessie. Verstappen had ook nooit problemen met de snelheid van auto en wist meteen hoe hij de auto onder controle moest krijgen”,  gaat de teambaas verder.
Deze ervaring heeft volgens Tost bijgedragen aan het gedrag van de huidige Verstappen.  “Momenteel presteert Max op een heel hoog niveau, maar we hebben nog lang niet het beste van hem gezien. Nu kan alleen Charles Leclerc aan Max tippen, Lewis Hamilton heeft al te veel meegemaakt in de Formule 1”, besluit Tost.
Het bericht Oud-teambaas waarschuwt concurrentie: ‘Nog niet het beste gezien van Max’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines