Niet Gasly maar Ticktum vergezelt Verstappen tijdens Bahreinse testsessie


Max Verstappen zal tijdens de testsessie buiten de Grand Prix van Bahrein geen hulp krijgen van zijn directe teamgenoot Pierre Gasly, maar van Red Bull Junior-rijder Dan Ticktum . Het Formule 1-team van Red Bull Racing heeft besloten de voorkeur te geven aan de Britse jongeling boven de Franse racecoureur.
Op dinsdag 2 april en woensdag 3 april krijgen de teams voor de derde maal dit jaar de kans hun bolide buiten het seizoen om te testen. Gedurende de winter vonden er al twee testsessies plaats, maar in Bahrein vind de eerste testsessie tijdens het raceseizoen zelf plaats. Max Verstappen zal op dinsdag in actie komen, waarna Ticktum woensdag de taken over neemt.
Mick Schumacher in actie voor Ferrari en Alfa Romeo Racing
Buiten het gegeven dat de data die Ticktum tijdens zijn testkilometer vergaart zijn werkgever Red Bull enorm kan helpen voor de rest van het seizoen, zal het inzetten van de jonge Brit ook helpen bij het behalen van zijn superlicentie. Iedere coureur die deel wilt nemen aan het raceseizoen van de Formule 1 dient een bepaald aantal punten te halen waarmee hij aantoont voldoende ervaring en talent te hebben. Ticktum zit nog niet aan dat aantal, maar kan op deze manier wel wennen aan de koningsklasse van de autosport.
Ticktum is niet het enige talent dat zal deelnemende aan de extra testsessie. De zoon van Michael Schumacher, Mick Schumacher, werd eerder al aangekondigd als deelnemer . De Duitser zal op de dinsdag – wanneer Verstappen in actie komt – namens Ferrari achter het stuur van de SF90 stappen. Een dag later komt Mick Schumacher in actie voor het Formule 1-team van Alfa Romeo Racing, een team waar Ferrari mee samenwerkt. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Top Headlines

Oudere Top Headlines