Hamilton over prestatie Verstappen: ‘Zegt genoeg over hun auto’

Dat Max Verstappen kon winnen vanaf de tiende positie in Hongarije heeft volgens Lewis Hamilton weinig te maken met een sterke prestatie van de Nederlander. Hamilton zag dat Verstappen op de hoogste trede van het podium stond, terwijl hij eerder in de race nog een spin doormaakte en alsnog tien seconden voor de Brit finishte.
Hamilton, die in zijn dominante jaren bij Mercedes het meerendeel van de tijd onbedreigd vooraan reed, ziet bij Verstappen nu hetzelfde gebeuren. Maar waar hijzelf altijd wist te melden dat hij een geweldige prestatie leverde in zijn bolide, is hij nu van mening dat vooral de auto reden is voor het succes van Verstappen.
De zevenvoudig wereldkampioen is dan ook niet bepaald onder de indruk van het feit dat Verstappen vooraan eindigde in Hongarije, terwijl hij drie plaatsen achter Hamilton startte. “Als je eerlijk kijkt naar de race van Max. Hij start vanaf de tiende plaats, spint en weet alsnog te winnen met tien seconden voorsprong. Dat zegt alles over hun auto die ze op dit moment hebben” , aldus Hamilton.
Het bericht Hamilton over prestatie Verstappen: ‘Zegt genoeg over hun auto’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines