Honda voorziet 'zeer uitdagende situaties' in Grand Prix China

"Met China als derde race van het seizoen in zicht kunnen we redelijk tevreden zijn met de gang van zaken tot nu toe dit jaar", aldus Toyoharu Tanabe, de technisch directeur van Honda Racing F1.
"We hebben een goede wintertest gehad, een podium in Melbourne en drie auto's in de punten in Bahrein - en alle wagens hebben beide races uitgereden. Maar er is nog ruimte voor verbetering, zowel op het gebied van de krachtbron als het chassis, bij beide teams. Pas als we dat voor elkaar hebben, kunnen we gelijkwaardig met de topteams strijden."
De Japanner voorziet een heel nieuw soort raceweekend in China: "Het circuit van Sjanghai heeft twee lange rechte stukken, zeer langzame haarspeldbochten én bochten met verschillende gradaties. Dat vormt zeer uitdagende situaties voor zowel de motor als het chassis."
De Grand Prix van China wordt feestelijk gevierd als de 1000ste Formule 1-race die meetelt voor het wereldkampioenschap. Voor Honda wordt het de 425e GP waarbij het merk met een team of als motorleverancier bij betrokken is.

Top Headlines

Oudere Top Headlines