Brundle over 2021: 'Er komt een moment dat ze zeggen: ga akkoord of vertrek’


Eerder deze week gaf Liberty Media een update aan de deelnemende Formule 1-teams over hun plannen voor de sport in 2021 en verder. Voorafgaande aan de Grand Prix van Bahrein benoemt voormalig Formule 1-coureur en presentator Martin Brundle de complexiteit.
De reglementen voor 2021 laten lang op zich wachten en veel prominenten uit de sport hebben hun beklag daar al over gedaan. Brundle legt echter de complexiteit van het project, dat onder leiding staat van sportief directeur Ross Brawn , uit en benoemt hoe de belangen van veel teams mee wegen in de introductie van nieuwe reglementen. Zo wordt er bijvoorbeeld over een budgetlimiet en nieuwe verdeling van de inkomsten gesproken, iets waar de topteams naar alle waarschijnlijk niet beter van zullen worden.
'Wij zijn succesvol geweest, waarom zouden wij geld moeten weggeven?'
‘De teams hebben allemaal een compleet ander zakenmodel – de grotere en de kleinere teams op de grid – en ze willen allemaal andere dingen’, vertelt Brundle namens SkySports . ‘Dus ergens zullen Ross en zijn kornuiten een manier moeten vinden om tot een gezamenlijke overeenkomst te komen; budgetlimiet, onderdelen uitwisselen, verdeling van de inkomsten.’
‘Het is een zakenmodel waarmee ze een stap voorwaarts willen zetten. En sommige teams willen geen geld verliezen of geld weggeven. ‘Wij zijn succesvol geweest, waarom zouden wij geld weg moeten geven aan teams die minder succesvol zijn?’ Dat zijn de discussies die er gaande zijn. En op een gegeven moment zal je moeten zeggen: dit zijn de nieuwe reglementen, ga akkoord of vertrek.’ (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Top Headlines

Oudere Top Headlines