"Marko vindt Verstappen nu eenmaal leuker dan Ricciardo"

In de podcast van F1-verslaggever Natalie Pinkham, In The Pink, komt onder meer het vertrek van Daniel Ricciardo naar Renault ter sprake. Gastspreker Adrian Newey wordt gevraagd of in zijn ogen de transfer van de Australiër te maken heeft met een gebrek aan waardering vanuit Red Bull. Newey draait niet om de hete brij heen.
"Ik snap heel goed dat hij na al die Red Bull-jaren eens iets nieuws wilde proberen. Misschien dat hij bij Red Bull ook wat minder de liefde begon te voelen, daar kan ik me iets bij voorstellen. Helmut Marko (de talentscout van Red Bull, red.) heeft zijn jeugdopleiding en heeft daarbij nu eenmaal zijn favorieten", aldus de Britse ontwerper.
"Sebastian Vettel is een duidelijk voorbeeld van één van die favorieten, net zoals Max Verstappen. Dat kan in het hoofd gaan zitten van diegene die dan niet meer 'het troetelkind' is. Mark Webber had daar bijvoorbeeld ook last van."
Toch wil Newey niet spreken van verkeerd coureursmanagement bij Red Bull, want de pure snelheid hoeft er in zijn ogen niet onder te lijden: "Als de 'minder geliefde' coureur dat aspect naast zich neer weet te leggen, kan hij even snel zijn, omdat hij over hetzelfde materiaal beschikt. Het kan voor de coureur voelen alsof hij benadeeld wordt. Maar aan het eind van de rit krijgt iedereen gelijke kansen."

Top Headlines

Oudere Top Headlines