Red Bull voor de invoering van een budgetplafond: 'Het liefst al in 2020'


Vanaf 2021 komt er een hele rits nieuwe regels in de Formule 1, waaronder een mogelijk budgetplafond. Helmut Marko , adviseur van Red Bull Racing, is echter van mening dat die budgetlimiet al veel eerder ingevoerd zal moeten worden. De Oostenrijker is bang voor een 'herhaling van 2014'. 
Tegenover  Motorsport-total.com   uit Marko zijn zorgen met betrekking tot de invoering van het budgetplafond. 'Het is eigenlijk veel beter om het budgetplafond al voor 2020 in te voeren. Anders krijgen we dezelfde situatie als in 2014. Voordat het Concorde Agreement werd gesloten had Mercedes het jaar ervoor namelijk extreem veel geïnvesteerd, om zo buiten de regels om op termijn een technisch voordeel te creëeren. We weten allemaal wat voor gevolgen dat heeft gehad in de jaren die volgden.'
Red Bull voor een budgetlimiet, maar ziet Ferrari als dwarsligger
'Wij denken dat een budgetplafond in ieder geval wel een verbetering is', gaat Marko verder. 'We kunnen er zeker mee leven en we vinden dat er goede controles zullen moeten worden uitgevoerd, mocht het plan uitgevoerd worden. Dat laatste zal echter wel lastig worden vanwege Ferrari . Zij hebben namelijk de kostenbegrotingen van hun team compleet anders geregeld dan de andere teams, namelijk als onderdeel van het hele bedrijf van Ferrari. Op praktisch gebied zijn zij dus een grote dwarsligger als het gaat om de invoering van een budgetlimiet.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Top Headlines

Oudere Top Headlines