Horner verandert radicaal van mening over Formule 1 in 2019

De Red Bull Racing-voorman liet zich eerder bijzonder negatief uit over de 'geldverspillende' regelwijzigingen met betrekking tot onder meer de aerodynamica van de auto's. Maar nu hij het effect ervan heeft waargenomen, zet hij toch wat anders: "Het is voor de Formule 1 als sport goed dat de verschillen kleiner zijn geworden. Hopelijk is de sport daardoor leuker geworden, niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor de fans."
Ondanks de kleinere verschillen verdedigt Red Bull in de ogen van Christian Horner nog een comfortabele voorsprong op het middenveld: "Max Verstappen reed in Bahrein zo'n dertig seconden voor Nico Hulkenberg, terwijl Kevin Magnussen bijna een volledige ronde moest toegeven op ons", zo wordt hij geciteerd door Racefans.
Horner meent dan ook dat die kleinere verschillen het meest zichtbaar zijn tijdens de kwalificaties: "In de races is er nog een duidelijk verschil, maar er is zeker sprake van een harmonica-effect. Dat is echter ook logisch met de regelveranderingen die we hebben gehad. Die hadden immers ook het doel de auto's dichter bij elkaar te brengen."

Top Headlines

Oudere Top Headlines