Horner draait bij over 2019-regels: 'Kleinere verschillen voor F1 goede zaak'


Christian Horner was aanvankelijk niet zo positief gestemd over de F1-regelwijzigingen per 2019. De Red Bull Racing-teambaas was sceptisch over het effect van de nieuwe regels, maar geeft nu toe dat de Formule 1 er baat bij heeft gehad.
'De Grand Prix van Bahrein was spannend, niet alleen voor ons als deelnemers, maar ook voor de fans', is Horner van mening bij  Racefans.net . Volgens de 45-jarige Brit hebben de nieuwe reglementen hun waarde bewezen tijdens de eerste twee Grands Prix van het seizoen. 'Het is voor de Formule 1 een goede zaak dat de verschillen kleiner zijn geworden.'
Effect minder merkbaar op zondag
Die kleinere verschillen zijn voornamelijk merkbaar in de kwalificatie, waar de gaten duidelijk minder groot zijn dan in 2018 het geval was. 'De voorvleugels en de andere banden hebben de auto's dichter bij elkaar gebracht. In de races is er echter nog wel een duidelijk verschil, maar dat is echter ook wel logisch met de regelveranderingen die we hebben gehad', aldus de chef van Max Verstappen en Pierre Gasly.
Met die laatste uitspraak doelt Horner op het feit dat de topteams in de Formule 1 grote budgetten hebben om nieuwe regelwijzigingen beter te kunnen interpreteren. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)
 
 
 

Top Headlines