Priestley: 'Het besturen van de RB15 vereist andere skills dan bij andere wagens'


Marc Priestley is op zijn YouTube -account ingegaan op de matige prestaties van Pierre Gasly en Daniel Ricciardo bij respectievelijk Red Bull Racing en Renault. De Britse Formule 1-journalist krijgt de vraag of de aanpassingsproblemen van de beide Formule 1-coureurs erop hinten dat de RB15 heel anders is dan de F1-wagens van de concurrentie.
'Dat is een interessant punt', vindt Priestley. 'De Red Bull is traditioneel een unieke auto. Het kan inderdaad zo zijn dat het besturen van de Red Bull andere skills of een andere benadering vereist dan bij andere auto's het geval is. Dat is vanwege hun rake en downforce. Ricciardo is daarmee opgegroeid en heeft het nu lastig bij Renault en de hoeveelheid downforce die ze daar hebben.'
Albon dit jaar al naar Red Bull?
Vervolgens wordt de presentator van Sky Sports gevraagd of hij denkt dat Alexander Albon mogelijk in 2019 al zou kunnen overstappen naar Red Bull. 'Ze kunnen daar soms wat ongeduldig zijn, maar het is nog véél te vroeg om na twee Grands Prix daaraan te denken. Albon heeft nog niet eens de kans gekregen om zichzelf te bewijzen bij Toro Rosso en Gasly heeft ook nog niet voldoende tijd gehad. Maar we hebben in het verleden gezien dat het Red Bull-programma meedogenloos kan zijn, dus er is geen reden waarom het niet zou kunnen gebeuren.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)
 

Top Headlines