Update | Grand Prix van Miami voor 2020 nog altijd onzeker; beslissing uitgesteld


Er gaan stevige geruchten over de Grand Prix van Nederland en de Grand Prix van Vietnam is inmiddels bevestigd voor 2020 en verder, maar dat betekent niet dat Chase Carey en consorten de race in Miami uit hun hoofd hebben gezet.
Het zou het eerste raceproject dat onder leiderschap van Liberty Media gerealiseerd zou moeten worden, maar de Grand Prix van Miami staat niet op de racekalender voor 2019. In gesprek met ESPN geeft Liberty Media CEO Chase Carey aan dat Miami nog altijd hoog op het verlanglijstje staat.
Visitekaartje
'Ik denk dat Miami een visitekaartje kan worden van hoe wij de Formule 1 zien, niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook daarbuiten', zegt de besnorde Amerikaan. 'De Verenigde Staten hebben prioriteit in onze expansieplannen en Miami zou daar een belangrijke rol in kunnen spelen. Het is niet gemakkelijk omdat er in Miami heel veel partijen bij de besluitvorming betrokken zijn.'
'Het fan festival dat we daar georganiseerd hebben, heeft geholpen', zegt Carey. 'Ik denk dat iedereen in Miami het er over eens is dat het een geweldige ervaring was, goede energie, goede opwinding, 80.000 bezoekers en we horen alleen maar positieve verhalen. We zijn heel positief over de ontwikkelingen daar.'
Update | 16:55 uur (09 april 2019) - Beslissing over GP Miami laat op zich wachten
De stadscommissie van Miami gaat pas 23 mei een beslissing nemen nemen over een mogelijke Formule 1-Grand Prix in de stad in zuidoostelijk Florida. Liberty Media wil enorm graag een extra Amerikaanse Grand Prix toevoegen aan de Formule 1-kalender, maar de stadscommissie heeft de plannen nog niet goedgekeurd. Dat meldt  Racefans.net .
Over anderhalve maand wordt nu dus pas een beslissing verwacht. Halverwege juni zal naar verluidt de Formule 1-kalender van 2020 gepubliceerd worden. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)

Top Headlines