Lewis Hamilton laat zich uit over succes van Max Verstappen

Mercedes-coureur Lewis Hamilton maakt momenteel zware tijden mee bij zijn team. De W13, zoals de 2022-bolide van het team heet, is niet snel genoeg om iedere race mee te doen om de knikkers. Dat zorgt ervoor dat er mogelijk geen achtste WK-titel komt voor de man uit Stevenage.
Hamilton is volgens veel fans de levende ‘GOAT’ (Greatest Of All Time). Met zeven kampioenschappen achter zijn naam, 103 race-overwinningen en 103 pole positions kan er ook gesproken worden van een ware F1-legende. Het enige wat Hamilton moet doen om statistisch gezien de beste F1-coureur ooit te worden, is een achtste WK-titel binnenhalen. Toch lijkt dat doel in rook op te gaan door de huidige snelheid van het ooit zo machtige Mercedes.
Verstappens succes
Niet Mercedes, maar Red Bull en in mindere mate Ferrari zijn dit seizoen toonaangevend in de Formule 1. Eerder vormde Hamilton met Mercedes altijd het sterkste duo, maar nu zijn dat Max Verstappen en Red Bull. De Nederlander tikt overwinning na overwinning af terwijl Hamilton vaak niet verder komt dan een vijfde stek. Gevraagd of het verschil in snelheid ten opzichte van afgelopen seizoen aan hem vreet, geeft de Britse coureur aan dat het succes van Verstappen hem niet zoveel doet.
“Ik zou niet willen zeggen dat het pijn doet. Iedereen weet immers dat ook wij de sterkste zouden kunnen zijn geweest. Als team zouden we graag meedoen in het gevecht vooraan. Daarvoor moeten de auto’s wel iets dichter op elkaar zitten, op een aantal tienden van elkaar. Dat is echter niet hoe deze sport in zijn werk gaat. Ik maak mij er daarom niet zo druk over. Er is immers toch niets wat ik eraan kan doen”, laat Hamilton optekenen in gesprek met RaceFans.
Het bericht Lewis Hamilton laat zich uit over succes van Max Verstappen verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines