Lewis Hamilton stoort zich aan dominantie van Max Verstappen

In gesprek met  Racer heeft Mercedes-coureur Lewis Hamilton zich uitgelaten over het huidige Formule 1-seizoen. De Britse coureur laat optekenen dat hij baalt van de huidige Red Bull-dominantie. Ook zou Hamilton willen dat niet de auto, maar de coureur zorgt voor goede resultaten.
Voor het eerst sinds 2011 heeft Mercedes nog geen F1-overwinning behaald tijdens een seizoen. Toch heeft het team uit Brackley ervoor weten te zorgen dat de tweede plek in het constructeurskampioenschap nog voor het oprapen ligt. Ondanks dit lichtpuntje is 2022 een compleet ander seizoen dan 2021. Afgelopen seizoen wist Hamilton bijvoorbeeld acht zeges bij elkaar te rijden. Dit seizoen waren zijn beste resultaten een tweede plek tijdens de races in Frankrijk en Hongarije.
Moet meer om de coureur draaien
In de Formule 1 bestaat er al jaren een discussie over gelijke auto’s. Net zoals in de Formule 2 en in de Formule 3 zouden F1-coureurs namelijk ook met gelijk materiaal moeten strijden. Pas dan wordt immers duidelijk wie de beste coureur is. Het idee werd eerder altijd als onzin afgedaan door meerdere coureurs, maar Hamilton geeft aan het initiatief wel te zien zitten.
“Ik volg ook andere sporten en ik zou het leuk vinden als coureurs in de Formule 1 het verschil kunnen maken in plaats van de auto”,  zegt Hamilton tijdens het interview met  Racer.  Het is een opvallende uitspraak van Hamilton. Zeker gezien het feit dat de man uit Stevenage sinds 2014 steevast met de beste auto van het veld rondreed.
Het bericht Lewis Hamilton stoort zich aan dominantie van Max Verstappen verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines