Oud-coureur ziet De Vries en Verstappen teamgenoten worden in de toekomst

Voormalig Formule 1-coureur Michael Bleekemolen denkt dat Nyck de Vries en Max Verstappen in de toekomst wel eens teamgenoten zouden kunnen worden. Verder geeft de Nederlander aan het geweldig te vinden dat er in 2023 hoogstwaarschijnlijk twee landgenoten op de Formule 1-grid te vinden zullen zijn.
In Monza kreeg De Vries de kans van zijn leven. Doordat Alexander Albon onder het mes moest voor een blindedarmontsteking moest De Vries invallen voor de zieke Williams-coureur. De FW44, zoals de Williams-bolide heet, had veel snelheid op het Italiaanse circuit. Mede hierdoor kon De Vries in de kwalificatie naar Q2 rijden en in de race als negende over de streep komen. Met zijn finish scoorde de Nederlander twee hele belangrijke WK-punten voor het team uit Grove. Na de race in Monza kwamen er geruchten over interesse in De Vries van meerdere F1-teams. Onder die teams zitten Alpine, AlphaTauri en Williams. Het lijkt er op dat De Vries komend seizoen echter voor AlphaTauri zal uitkomen naast de onlangs voor 2023 bevestigde Yuki Tsunoda.
Veel onzekerheid
Bleekemolen laat weten het geweldig te vinden dat er in 2023 twee Nederlandse F1-coureur op de grid zullen rijden. Toch geeft de oud-coureur wel aan dat De Vries op moet passen. De Formule 1 is en blijft namelijk een wereld van onzekerheid.  “Het is een heel bijzonder iets dat we als Nederland in 2023 twee landgenoten op de grid hebben. Het is moeilijk om in te schatten waar alles heen zal gaan, maar ik hoop dat Nyck de goede keuzes maakt. Ik sprak afgelopen week met zijn vader en hij vertelde me dat er nog niet heel veel zeker was. Uiteindelijk heeft alles namelijk met geld te maken”, zegt Bleekemolen.
Samen in een team met Verstappen
Mocht alles in goede banen verlopen voor De Vries dan denkt Bleekemolen dat er wel eens een compleet Nederlands team op de grid kan komen. “Wie weet wordt Nyck de teamgenoot van Max. Toch moeten we niet te veel op de zaken vooruitlopen, laten we eerst maar eens afwachten. AlphaTauri is de beste optie voor Nyck en hij verdient het dan ook écht. Heeft Nyck een beetje geluk gehad? Max won zijn eerste race ook met geluk. Iedereen heeft soms een beetje geluk nodig”,  besluit de voormalig F1-coureur.
Het bericht Oud-coureur ziet De Vries en Verstappen teamgenoten worden in de toekomst verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines