Red Bull-topman over potentieel RB15: 'Verstappen leek in rallyauto te rijden'


Helmut Marko heeft in de Duitse media laten doorschemeren dat de RB15 van Red Bull Racing nog veel meer in haar mars heeft. Na afloop van de Grand Prix van Australië gaf Marko al aan dat men niet tevreden was over het chassis en de adviseur van de Oostenrijkse formatie spreekt nu woorden van gelijke strekking.
'We hadden een te agressieve setup', zegt Marko in een interview met het Duitse  Motorsport-Total.com  over de afstelling van de wagen in Melbourne. Volgens de 75-jarige Oostenrijker had dat te maken met het feit dat de in Milton Keynes gevestigde renstal te weinig data wist te verzamelen tijdens de tweede testweek in Spanje. Pierre Gasly crashte toen namelijk met als gevolg dat de RB15 nooit met het complete pakket van Australië heeft kunnen testen in Barcelona.
'Dat was in de derde vrije training bij Verstappen zeer goed te zien', legt de man uit Graz uit over het gebrek aan grip. 'De wagen leek wel een rallyauto. We hebben nog lang niet het volledige potentieel van het chassis benut. Het is helaas echter niet iets, dat we op korte termijn kunnen repareren.'
'Mercedes had ook geen last van koelingsproblemen'
Ferrari is de laatste jaren altijd zeer sterk in Bahrein, maar had in Australië volgens Marko last van koelingsproblemen. Zelf ondervond Red Bull geen last van te hoge temperaturen. 'Wij hebben geen problemen gehad die daaraan gerelateerd waren, maar het ook samen met de aerodynamica. Zover wij hebben kunnen opmerken, had Mercedes ook geen last gehad van koelingsproblemen.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Top Headlines