‘Red Bull heeft budgetplafond met één miljoen pond overschreden’

Volgens de  Daily Mail heeft Red Bull Racing het budgetplafond met één miljoen Britse pond overschreden. Het Britse medium weet te melden dat Red Bull echter niet hoeft te vrezen voor zware straffen. Het team uit Milton Keynes zou namelijk ‘maar’ één miljoen pond meer hebben uitgegeven dan geoorloofd.
Afgelopen week werd het F1-weekend in Singapore overschaduwd door gekibbel over een mogelijke overschrijding van het budgetplafond. Volgens meerdere bronnen zouden Red Bull en Aston Martin de twee teams zijn die over de schreef zijn gegaan afgelopen seizoen. Mochten beide teams daadwerkelijk te veel geld hebben uitgegeven in 2021, dan kunnen er een aantal straffen volgen. Een van die mogelijke straffen zou een aftrek van punten zijn. Hierdoor zou het kampioenschap van Max Verstappen in gevaar komen. In 2021 wist de Nederlander namelijk met maar acht punten verschil te winnen van Lewis Hamilton.
Meerdere teams kwaad
Gevraagd naar de mogelijke overschrijding van Red Bull en Aston Martin reageerden veel teambazen woest. Zij zijn namelijk van mening dat wanneer een overschrijding niet zwaar wordt bestraft door de FIA, de hele nieuwe technische en sportieve reglementen in het gedrang komen. Met name Mercedes- en Ferrari-teambazen Toto Wolff en Mattia Binotto waren ziedend over de geruchten. Beide heren willen dan ook zware straffen zien voor Red Bull.
Vandaag uitsluitsel
Die zware straffen gaan Wolff en Binotto vandaag wellicht zien voor Red Bull en Aston Martin. De FIA is namelijk voornemens om het rapport over de kosten van 2021 vandaag naar buiten te brengen. Daarin zal ook worden toegelicht of er teams over de schreef zijn gegaan. Red Bull lijkt zich niet al te veel zorgen te maken over de uitslag van het FIA-rapport. Het team van Verstappen en Sergio Pérez liet in Singapore namelijk optekenen al in maart ‘aangifte’ te hebben gedaan bij de FIA. Toch weet de Daily Mail te melden dat er mogelijk wél degelijk over de schreef is gegaan door Red Bull. Er zou namelijk een geschil zijn tussen de FIA en Red Bull over het niet opnemen van loon voor door ziekte ontslagen werknemers.
Het bericht ‘Red Bull heeft budgetplafond met één miljoen pond overschreden’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines