F1-analist: ‘Als Hamilton dat niet kan, dan ben ik bang dat hij stopt’

Voormalig Formule 1-coureur en analist bij Viaplay Christijan Albers denkt dat Lewis Hamilton langzaamaan terugkeert naar zijn oude niveau. Volgens Albers moet de zevenvoudig kampioen echter wel oppassen dat hij zijn status binnen Mercedes niet verliest aan George Russell.
Tijdens de Formule 1-podcast van  De Telegraaf  laat Albers zich uit over het huidige seizoen van Hamilton. De oud-coureur stelt dat Hamilton in het begin van het jaar veel moeite had met teamgenoot Russell, maar dat het tij nu langzaam begint te keren.  “Langzaamaan begint Hamilton de overhand terug te krijgen. In de training blijft Russell zijn teamgenoot op scherp houden en ook soms in de kwalificatie. Toch zie je dat Hamilton de overhand terug begint te krijgen. Ik hoop dat hij dit weet vast te houden”, zegt de voormalig Minardi-coureur.
Hamilton heeft een doel bij Mercedes
Voor Mercedes is het 2022-seizoen nog alle behalve een gelopen race. Het team uit Brackley kan namelijk nog tweede worden in het constructeurskampioenschap achter Red Bull. Ook kan Russell nog naar de tweede stek rijden achter Max Verstappen in het rijderskampioenschap. Albers ziet daardoor dat Hamilton nog genoeg heeft om voor te racen dit seizoen.
Toch denkt Albers dat er één belangrijk iets is voor Hamilton bij Mercedes: de man uit Stevenage moet eerste rijder blijven bij ‘zijn’ Mercedes.  “Als Hamilton dat niet kan blijven, dan ben ik bang dat hij ermee stopt”,  besluit de Nederlander. Onlangs liet Mercedes-teambaas Toto Wolff optekenen dat Hamilton nog wel vijf jaar door wil in de Formule 1.
Het bericht F1-analist: ‘Als Hamilton dat niet kan, dan ben ik bang dat hij stopt’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines