Toto Wolff geeft waarschuwing aan concurrentie na ‘ontdekking’

In gesprek met  RaceFans heeft Mercedes-teambaas Toto Wolff gesproken over de 2022-bolide van zijn team. Volgens Wolff is Mercedes erachter gekomen waardoor de W13, zoals de wagen heet, te langzaam is ten opzichte van andere teams.
Ondanks dit gegeven kan Mercedes niet profiteren van haar recente ontdekking. Door het budgetplafond moeten teams zich namelijk aan een bepaald jaarlijks bedrag houden. Hierdoor kunnen er niet continu updates worden doorgevoerd aan de bolides. Gaan de teams echter over het plafond heen, dan volgen er een aantal verschillende straffen. Zo moet vandaag blijken of Red Bull en Aston Martin afgelopen seizoen te veel geld hebben uitgegeven aan de ontwikkeling van hun 2021-bolide.
Nog niet alles boven water
In de straten van Singapore wist Lewis Hamilton zich als derde te kwalificeren, slechts 0.052 seconden achter polesitter Charles Leclerc. In de race ging het minder voor Hamilton. De Brit werd als negende afgevlagd na een crash in de laatste fase van de race. Voor teamgenoot George Russell ging het nog slechter in de stadstaat. Hamiltons landgenoot kwam als veertiende over de streep na twee keer op een ronde te zijn gezet. Het lijkt er dus niet op dat Mercedes alle antwoorden boven water heeft, iets dat ook Wolff maar al te goed inziet.
“Hebben we antwoorden op al onze vragen? Nee, dat hebben we niet. Wel zijn we erachter gekomen hoe we een groot stuk van onze snelheid weten terug te krijgen. Het is echter niets waarvan we dit jaar kunnen profiteren. Dat kan pas in 2023”,  zegt Wolff. Mochten alle gaten gedicht zijn bij Mercedes komend seizoen, dan kan er weer worden gestreden voor WK-titels. Toch durft Wolff die voorspelling nog niet aan.  “Ik durf zeker niet met 100% zekerheid te zeggen dat we in 2023 voor de titel vechten. Het is wel ons doel, maar we moeten nog veel werk verzetten”,  besluit de Oostenrijkse teambaas.
Het bericht Toto Wolff geeft waarschuwing aan concurrentie na ‘ontdekking’ verscheen eerst op GP33 .