‘Hyundai geïnteresseerd in samenwerking met Red Bull vanaf 2026’

Volgens meerdere bronnen, waaronder Formule 1-journalist Ronald Vording, zou Hyundai geïnteresseerd zijn in een samenwerking met Red Bull. Vanaf 2026 zou de Zuid-Koreaanse fabrikant de Red Bull-motor gaan ‘badgen’. Iets wat eerder ook horlogemaker Tag Heuer deed bij het team uit Milton Keynes.
Ook Auto, Motor und Sport (AMuS) weet te melden dat Hyundai in ruil voor geld de Red Bull-motor zou willen badgen. Hiermee bespaart de fabrikant een hele hoop geld aangezien er geen eigen F1-motor hoeft te worden geproduceerd. Verder laat het Duitse medium weten dat ook Ford geïnteresseerd zou zijn in een samenwerking met Red Bull. Ook Honda zou interesse hebben in een hernieuwde samenwerking met Red Bull vanaf 2026. De huidige samenwerking, die tot en me 2025 van kracht is, zou dan worden doorgezet.
Het is niet gek dat Red Bull na het afvallen van Porsche een heleboel aanbiedingen krijgt van autofabrikanten. De motorregels in 2026 zijn namelijk erg interessant voor autofabrikanten. De nieuwe 2026-motor zal immers voornamelijk uit elektrische energie bestaan in samenwerking met een schone, niet vervuilende V6-verbrandingsmotor. Deze technologie kan vervolgens worden doorgezet naar straatauto’s.



Weer Honda-logo's op RBR vanaf dit weekend. Verder berichten dat Hyundai geïnteresseerd is om RB-motor vanaf 2026 te badgen in ruil voor geld – was waar ik paar weken geleden aan refereerde in F1-update met 'merk dat je niet verwacht'. Maar ook gesprekken met Honda over 2026 #F1 https://t.co/iWryll5Nxh — Ronald Vording (@RonaldVording) October 5, 2022

Het bericht ‘Hyundai geïnteresseerd in samenwerking met Red Bull vanaf 2026’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines