De favoriete Formule 1-races van Ross Brawn

Onderstaande quotes van Ross Brawn komen uit het magazine AUTO
"Ik prijs mezelf gelukkig met het feit dat ik al bijna mijn hele leven werkzaam ben in de Formule 1, uiteraard in verschillende hoedanigheden. Als ik mijn werkzaamheden langs ga, merk ik dat ik enkel geen ervaring heb als Formule 1-coureur! Er zijn zo ontzettend veel Grands Prix waaraan ik goede herinneringen heb, waardoor het erg lastig is om er één bijzondere uit te pikken.
Op een hypothetische shortlist staan natuurlijk de races waarin Michael Schumacher wereldkampioen werd en de dag waarop het team wat mijn naam droeg beide titels won, Jenson Button werd toen rijderskampioen. Daarnaast zijn er nog genoeg andere Grands Prix die memorabel waren.
Toen ik Mercedes aan het einde van het Formule 1-seizoen 2013 verliet, dacht ik dat mijn werkzaamheden in de koningsklasse ten einde waren gekomen - dat het boek was gesloten. Ik kreeg een paar jaren later de kans om terug te keren in een compleet andere rol en vandaag de dag draait het voor mij niet meer om winnen.
Tegenwoordig wil ik graag een bijdrage leveren aan de toekomst van de Formule 1. We hebben een geweldige geschiedenis, komend weekend wordt de 1000ste Grand Prix verreden. We willen de Formule 1 steeds spectaculairder maken, met behulp van onvoorspelbare races en duurzame oplossingen - zowel financieel als ecologisch."

Top Headlines

Oudere Top Headlines