Rossi wil in 2020 weer strijden om MotoGP-titel: "Kom nog wel vermogen tekort"

Valentino Rossi heeft zich tegenover het Italiaanse Sky Sport kritisch uitgelaten over de eerste versie van de Yamaha M1 waarmee het merk in 2020 aan de start wil verschijnen. Na de eerste testdag voor het nieuwe seizoen op het circuit van Brno reageerde de Italiaan: "We komen simpelweg vermogen tekort en ik heb het gevoel dat de nieuwe motor nog steeds niet krachtig genoeg is om het gat met de concurrentie te dichten."
'The Doctor' vervolgt echter strijdvaardig: "Het positieve is echter dat ik sinds jaren weer eens ruim op tijd heb kunnen testen met de motor van volgend seizoen. Er is nog tijd om de motor te verbeteren en ik ben dan ook positief gestemd. Mijn doel is namelijk nog steeds om in 2020 weer om de titel te strijden."
Aanstaande zondag staat de MotoGP Grand Prix van Oostenrijk op het programma, waar Ducati-rijders Andrea Dovizioso en Danilo Petrucci hopen een vuist te kunnen maken tegen Marc Marquez. Eind augustus staat er een tweede officiële testdag op het programma op het circuit van Misano. Ook daar zullen Rossi en teamgenoot Maverick Vinales gebruik maken van de 2020-machine.
Met medewerking van Aaron Deckers.

Top Headlines