Sergio Pérez wil gekibbel over teamorders achter zich laten: ‘Hoort bij de sport’

Sergio Pérez heeft laten weten het gekibbel over de genegeerde teamorder van Max Verstappen in Brazilië te laten voor wat het is. Volgens de Mexicaan hebben Verstappen en hij namelijk een verantwoordelijkheid richting Red Bull toe en hoort gebekvecht daar niet bij.
In de laatste ronde van de Braziliaanse GP werd Verstappen gevraagd om zijn teamgenoot Pérez voorbij te laten. Hierdoor zou Pérez meer punten scoren in de strijd om P2 in het rijderskampioenschap dan Ferrari-coureur Charles Leclerc. De Nederlander besloot echter om geen gehoor te geven aan het verzoek van zijn team. Dit zorgde voor grote frustratie bij Pérez, maar ook bij fans online. Na afloop van de race kreeg Verstappen dan ook veel kritiek op zijn handelen.
De Nederlander had echter een reden voor zijn actie. Volgens meerdere bronnen, waaronder  De Telegraaf -journalist Erik van Haren, zou Pérez namelijk opzettelijk zijn gecrasht tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. Verstappen, die gevraagd werd naar het incident tijdens het eindejaarsinterview van  Viaplay , liet niet expliciet weten wat zijn reden was. Toch leek het er tussen neus en lippen door op neer te komen dat het incident in Monaco de drijfveer was geweest voor het handelen van de Nederlander in Brazilië.
Verder gaan
Pérez, gevraagd naar de incidenten in Monaco en Brazilië, geeft aan dat dergelijke momenten bij de Formule 1 horen. De Mexicaan zegt zelfs dat het voor hem een “irrelevant”  onderwerp is geworden.  “Dat soort momenten horen bij de sport. Ook de speculaties van mensen die buiten ons team staan horen daarbij. Het is echter al vrij lang geleden en dus is het een irrelevant onderwerp voor mij”,  zegt Pérez. Verder laat de Mexicaan optekenen dat hij en Verstappen deel uitmaken van een groter geheel. Opstootjes zoals in Brazilië kunnen daar geen onderdeel van uitmaken, zo meent Pérez.
“Het is een mooi jaar geweest voor Red Bull. De momenten tussen mij en Max mogen er niet voor zorgen dat alle vreugde van het afgelopen seizoen teniet wordt gedaan. Max en ik hebben een grote verantwoordelijkheid om ons team en haar werknemers op sleeptouw te nemen”, besluit Pérez.
Het bericht Sergio Pérez wil gekibbel over teamorders achter zich laten: ‘Hoort bij de sport’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines