Raikkonen: "Zodra ik in F1 niet meer presteer, zoek ik een andere hobby"

Raikkonen en motivatie, het is altijd een onderwerp geweest sinds de Fin in de Formule 1 rijdt. Bij McLaren zou het hem aan motivatie ontberen waardoor hij tweemaal naast een wereldtitel greep, zijn eerste stint bij Ferrari stopte na drie jaren omdat de Iceman er overduidelijk helemaal geen zin meer in had. In recente jaren heeft Raikkonen zijn vorm van weleer terug, echter, de Fin heeft nog altijd lak aan de media en komt zodoende nog weleens ongeïnteresseerd over.
"Ik heb geen speciale dingen nodig om mezelf te motiveren", maakt Raikkonen tijdens de persconferentie voor de GP van China een vijandelijke doelpoging onschadelijk. "Formule 1 is een hobby, meer dan elk ander ding in mijn leven. Ik probeer het beste uit mezelf te halen op de baan - soms gaat het goed, soms gaat het wat minder. Dat hoort nu eenmaal bij het racen."
"Ook al zijn er mensen die denken dat ik problemen heb om mezelf op te laten, het is niet echt een issue. Ik doe waartoe ik in staat ben en de dag waarop ik niet meer naar mijn eigen standaard presteer, hou ik het voor gezien en zoek ik een andere hobby."
In de eerste twee Grands Prix van het jaar scoorde Raikkonen punten. De FIn werd achtste in Australië en kwam in Bahrein als zevende over de meet. De 21-voudig Grand Prix-winnaar heeft zodoende 10 WK-punten achter zijn naam staan.

Top Headlines

Oudere Top Headlines