Wolff wilde Alonso naast Hamilton als onderhandelingen met Rosberg mislukten


Nico Rosberg onthult in zijn podcast dat Mercedes-teambaas Toto Wolff van plan was om Fernando Alonso te strikken indien de onderhandelingen met hem niet goed verliepen. Alonso zou daarmee teamgenoot van Hamilton geworden zijn.
Eenmalig wereldkampioen Nico Rosberg spreekt in zijn podcast Beyond Victory openlijk met Wolff over de plannen van Mercedes om Alonso teamgenoot van Hamilton te maken. ‘Toen jij met mij onderhandelde vertelde je me zelfs over de worst case-scenario’s. Je liet de plannen hardop voorbij komen,’ geeft Rosberg aan. ‘Dus, ja als het met jou niet werkt dan moest ik Alonso maar nemen,’ aldus de repliek van de Oostenrijkse Wolff die het zodanig als dreigement laat klinken. Het scenario is nooit waarheid geworden en Rosberg werd in 2016 wereldkampioen. 
Dilemma voor Wolff
Onverwacht liet Rosberg na het binnenslepen van zijn enige kampioenstitel, net als James Hunt, direct weten te stoppen met racen. Geen makkelijke tijd voor Wolff maar uiteindelijk mocht voormalig Williams-coureur Valtteri Bottas het stoeltje van Rosberg overnemen. Rosberg en Wolff spraken tijdens de podcast ook over het narcisme van Max Verstappen . Rosberg heeft daarnaast wel een idee over hoe Bottas, net als hij eenmalig deed, Hamilton kan verslaan . (Foto: McLaren Media)

Top Headlines

Oudere Top Headlines