Giovinazzi terug naar plek des onheils: "Foutloos weekend nodig"

De Italiaan, die in het verleden vicekampioen werd in de GP2 Series (voorloper van de Formule 2), weet dat er in China een tandje bij moet. Giovinazzi heeft al race-ervaring op het Shanghai International Circuit, al denkt hij daar niet heel vrolijk aan terug. Tijdens zijn tweede GP ooit, in 2017, vloog hij in China namelijk binnen 24 uur tweemaal op dezelfde plek in de muur.
Kort gezegd: Giovinazzi voelt op meerdere vlakken lichte druk in het komende weekend. Alfa Romeo zal graag willen dat de Italiaan zijn eerste puntjes scoort en de rijder zal zelf ontegenzeggelijk eventjes terugdenken aan de vorige keer dat hij in een Formule 1-wagen over het circuit reed.
"Ik heb gewoon even een foutloos weekend nodig", spreekt Giovinazzi in China. "In Australië kwam ik tijdens het tweede kwalificatiesegment tekort en liep ik direct bij de start schade op door de rondvliegende voorvleugel van Daniel Ricciardo. Twee weken later lukte het niet om door Q1 te geraken in Bahrein, maar was het racetempo bemoedigend. De wagen is prima, nu moet het totaalpakket nog even tot wasdom komen."
In zijn vier Grands Prix wist Giovinazzi nog geen punten te scoren, zijn beste resultaat was een elfde plaats in de Bahreinse GP van twee weken geleden. De Italiaan kwam in de woestijnstaat één seconde tekort om een puntje te pakken.

Top Headlines

Oudere Top Headlines