Russell verklaart keuze Montoya-helm: "Kwam er pas acht jaar later achter!"

Russell zal in China rijden met een helm die voor de helft in de kleuren die Montoya tot en met 2004 gebruikte en voor de helft in de kleuren die Russell sinds dit jaar gebruikt, zijn gespoten. Russell is niet in het bijzonder idolaat van Montoya, maar heeft een diepere gedachte achter de helmkleuren.
Broer Benjy Russell, tien jaar ouder dan George, reed in het verleden namelijk kartwedstrijden met een helm die gebaseerd was op het ontwerp van Montoya. De oudere Russell had de witte en blauwe vlakken van het design van de Colombiaan echter vervangen door groene gedeelten. Omdat Russell tegen zijn oudere broer opkeek, maakte hij in het verleden gebruik van hetzelfde ontwerp. Overigens deed de Williams-coureur kortgeleden uitgebreid zijn verhaal over het verleden tegen RacingNews365.
"Mijn eerste karthelm was een exacte kopie van het ontwerp waar mijn broer gebruik van maakte, ik kwam er pas acht jaar later achter dat hij het op de helm van Montoya had gebaseerd!", laat Russell in een Twitter-post weten. Voor de Chinese Grand Prix van 2019 heeft Russell de rechterkant van zijn helm in de kleuren van Montoya gespoten, de linkerkant blijft zoals deze was. Achterop de helm is het getal 1000 niet te missen - dat refereert uiteraard aan het aantal Grands Prix dat er na komende zondag in de Formule 1 is gehouden.

Top Headlines

Oudere Top Headlines