Weerbericht Bahrein: stuifzand, stevige wind en mogelijk buien


Het is in Bahrein altijd zoeken naar grip dankzij het zand dat steevast over het circuit waait maar ook regen en wind vergroten mogelijk komend weekend de kans op spektakel en geworstel met de elementen. Het wordt zoeken naar de juiste afstellingen van de wagens.
De kwalificatie van aanstaande zaterdag kan een lastige worden, niet alleen regent het de nacht ervoor ook de wind kan de coureurs tergen. Vooral het zand dat de baan op waait brengt de kans op slippartijen met zich mee. Tegenover motorsport.com zegt Weerplaza's meteoroloog Michiel Severin: ‘Op de baan ligt eigenlijk altijd wel zand. Nu komt daar ook nog regen bij. Tijdens de kwalificatie lijken de buien wel voorbij te zijn, maar de grip zal op het circuit behoorlijk anders zijn dan op vrijdag. En bovendien begint het zaterdagmiddag harder te waaien, windkracht 5 vanuit de woestijn. Dat levert dus stuifzand op.’
Een verschil van dag en nacht
Waar in Australië zowel de trainingen , kwalificatie als de race verreden werden onder vergelijkbare omstandigheden neemt Bahrein naast de elementen ook het verschil tussen dag en nacht met zich mee. Dat maakt het lastig om voor te bereiden op de race die onder kunstlicht gereden wordt. Alleen op vrijdag kan geoefend worden onder dezelfde omstandigheden als tijdens de kwalificatie. Tijdens de race wordt op zondag geen regen verwacht maar windstoten van 60 kilometer per uur liggen wel in het verschiet. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Top Headlines

Oudere Top Headlines