Kubica: ‘Lastige positie coureurs bij Williams wegens gebrek aan reserveonderdelen’


De nieuwe FW42 van Williams laat zich nog niet indrukwekkend gelden op het circuit en Robert Kubica is bang dat dit ook in Bahrein het geval zal zijn. Vooral het gebrek aan reserveonderdelen bemoeilijkt de start van het seizoen voor de Britse renstal.
‘Realistisch gezien denk ik niet dat we een makkelijk weekend tegemoet gaan’, begint de Poolse coureur Kubica tegenover Motorsport.com over het komende raceweekend. ‘Gezien de moeilijkheden in Australië, en ja het klopt dat Bahrein een heel ander circuit is, verwachten we van de ene op de andere week geen wonderen.’
‘Tijdens de eerste vrije training in Australië beschadigde ik mijn vloer terwijl ik over een kerbstone reed. We hadden daar geen extra onderdelen om de vloer te vervangen, dat heeft waarschijnlijk het hele weekend beïnvloed.’ Williams wist dat Kubica problemen met zijn vloer zou hebben en dat dit van invloed zou zijn op de prestaties van de FW42 maar na afloop van de race werd pas echt duidelijk hoe erg de perfomance daadwerkelijk werd aangetast. ‘Mij werd verteld dat het juist geen effect zou hebben maar toen we de data achteraf bekeken denk ik dat de schade aan de vloer meer effect had dan we dachten.’ Volgens George Russel is er ondertussen zelfs nog een groot fundamenteel probleem bij Williams.
Een lastige positie voor de coureurs
‘Het team probeert ons de best mogelijke auto te geven maar in de perfecte wereld zouden we nieuwere onderdelen hebben aan de start van het weekend, inclusief reserveonderdelen in een goede conditie’, verzucht de Pool. ‘Je stopt de coureur zo wel in een lastige positie. Morgen zal de situatie zijn zoals het is. We kunnen niet over de kerbs want we mogen niet het risico nemen dat de auto uit elkaar valt en dat we de schade niet kunnen repareren. We hebben al moeite met de performance en we voegen zo nog een factor aan de situatie toe dat ons leven alleen maar moeilijker maakt.’
Kubica lijkt er weinig vertrouwen in te hebben maar voegt ten slotte nog wel toe dat hij weet dat iedereen in de fabriek keihard werkt. Ze hebben volgens hem gewoon meer tijd nodig. In het verleden wist Williams overigens juist beter te presteren dan Red Bull Racing tijdens de kwalificatie in Bahrein. (Foto: Williams F1)

Top Headlines

Oudere Top Headlines