Sainz Jr. installeert noodgedwongen tweede MGU-K na problemen met Renault-motor


Carlos Sainz Jr. zal tijdens de tweede Grand Prix van het seizoen, die aanstaand weekend wordt verreden op het Bahreinse circuit van Sakhir, al gebruik moeten maken van zijn tweede MGU-K van het seizoen. Dat meldt Motorsport.com . De coureurs in de Formule 1 mogen gedurende een heel seizoen ongestraft gebruik maken van totaal drie MGU-K.
Problemen aan de MGU-K tijdens de openingsrace in Australië maakte Carlos Sainz Jr. de eerste uitvaller van het nieuwe Formule 1-seizoen. De problemen aan de MGU-K, dat ervoor zorgt dat er energie wordt herwonnen tijdens het racen die de coureurs vervolgens zelf weer mogen inzetten, stammen echter al uit de wintertests, die anderhalve maand geleden plaatsvonden in Spanje. Het onderdeel wordt bij McLaren afgeleverd door motorleverancier Renault , die bekend is met het euvel.
'In de elfde ronde van de eerste race uitvallen is niet voldoende'
‘Hopelijk zijn ze er mee bezig, ze hebben er de afgelopen dagen al naar gekeken. Hopelijk hebben ze gevonden wat de problemen veroorzaakten’, spreekt Sainz Jr. over de motorleverancier. ‘Voor deze race hebben we wat oplossingen gevonden en we zullen zien of ze of niet werken. Maar het is waar dat we wat problemen hadden tijdens het tests, dus het is een zwak punt van de wagen. We moeten er aan blijven werken en zeker te weten dat we geen punten verspelen, wat dat was wel het geval in Australië.’
Betrouwbaarheidsproblemen zijn niet onbekend bij motorleverancier Renault. Voor het team van Red Bull Racing stapelde de ergernissen zich jarenlang op en half 2018 besloten de Oostenrijkers dat het genoeg was en over te stappen naar motoren van Honda. Dat de Franse fabrikant ook nu weer problemen heeft bevalt Sainz allerminst: ‘De motor is sterk op een recht stuk. We hebben onze stappen voorwaarts in de juiste richting gezet en ik ben daar ook absoluut blij mee, maar om in de elfde ronde van de eerste race uit te vallen is niet voldoende.’ (Foto: McLaren Racing F1)

Top Headlines

Oudere Top Headlines