Rosberg: "Als Vettel de knop omzet, dan wint hij zo weer"

Waar Rosberg kort na afloop van de Bahreinse GP nog in harde taal over Vettel sprak, daar weet de voormalig Mercedes-rijder - goed voor 23 Grand Prix-zeges - dat een meervoudig wereldkampioen als Vettel zo weer op het hoogste treetje kan staan.
"Sebastian gaat momenteel door een lastige fase", zegt Rosberg tegen PA. "Dat is iets waar alle sporters op een bepaald moment in hun loopbaan mee te kampen krijgen - alles kan niet altijd volgens plan gaan. Je moet je eigen weg vinden om die fase af te sluiten. Sebastian is vier keer wereldkampioen geworden in het verleden, dus hij zal er vast tot toe in staat zijn om die periode inderdaad tot een einde te brengen."
"Hij moet weer in een positieve spiraal terecht komen en alles wat nodig is in de Formule 1, is een goede race. Als Vettel de Grand Prix van China wint, dan zullen zijn criticasters voor een tijdje hun monden houden. In Bahrein liet Ferrari Sebastian en Charles Leclerc met elkaar racen, maar het is lastig om twee competitieve rijders in één team te managen. Lewis Hamilton zit er daarentegen zoals altijd bovenop, waardoor ik hem zie als favoriet voor de titel van 2019."
De laatste Grand Prix-zege van Vettel dateert van bijna acht maanden geleden. De Duitser zegevierde destijds voor het oog van tienduizenden Nederlanders op het circuit Spa-Francorchamps.

Top Headlines

Oudere Top Headlines