‘Aston Martin gaat Red Bull Racing weer na-apen in 2023’

Tijdens de Grand Prix van Spanje in 2022 was de Formule 1-wereld even in shock. De Aston Martin AMR22-B rolde voor het eerst uit de garage en de auto van Lance Stroll en Sebastian Vettel leek verdacht veel op de Red Bull Racing RB18 van Max Verstappen. Het complete sidepod- en motorkap-design leek één-op-één te zijn gekopieerd bij Red Bull.
Dit baarde Red Bull Racing aardig zorgen, aangezien een aantal belangrijke medewerkers van het team uit Milton Keynes een half jaar eerder de overstap hadden gemaakt naar Aston Martin. Onder wie Dan Fallows, voorheen hoofd aerodynamica bij Red Bull. Helmut Marko dacht dat één van deze medewerkers documenten uit de fabriek had gekopieerd en deze aan zijn nieuwe werknemer had gegeven, maar dit bleek niet het geval te zijn.
Aston Martin wist te bewijzen dat dit design al in november van 2021 op de testbank stond en dat was nog vóór de officiële overstap van de Red Bull-medewerkers naar het team van Lawrence Stroll. Maar in 2023 lijkt Aston Martin wel degelijk de Red Bull-filosofie te gaan volgen. In een filmpje van Aston Martin is de (vermoedelijke) nieuwe luchtinlaat te zien, welke veel lijkt op de luchtinlaat van de RB18, zo merkt deze oud medewerker van Red Bull Racing op:



I know I take the piss out of over analysing preseason videos and images but allow me this one: The Aston looks like it’s going to have some RB18-esque side inlets pic.twitter.com/wooQZYu7zP — Dan – EngineMode11 (@EngineMode11) January 29, 2023

Het bericht ‘Aston Martin gaat Red Bull Racing weer na-apen in 2023’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines