Audi heeft minderheidsbelang genomen in de Sauber Group

Zoals Audi in oktober van 2022 al bekend maakte van plan te zijn, heeft de Duitse autofabrikant deze maand een minderheidsbelang genomen in de Sauber Group. Hiermee is een belangrijke stap gezet richting de intrede van de Audi in de Formule 1, wat in 2026 gaat plaatsvinden.
Over drie jaar zal Sauber overgegaan in een Audi-fabrieksteam, waarbij Sauber de strategische partner zal zijn. De eerste stap hiernaartoe is inmiddels gezet door Audi, door een minderheidsbelang te nemen in het Zwitserse engineeringsbedrijf.
In een persbericht van Sauber wordt duidelijk dat de eerste mijlpaal is behaald door Audi: een deel van Sauber overnemen. Nu zullen de Duitsers in stapjes steeds meer van de Sauber Group overnemen, totdat ze in 2026 als fabrieksteam op de grid zullen verschijnen.
“De Sauber Group is verheugd aan te kondigen dat Audi, volgens de in oktober vorig jaar geschetste plannen, in januari 2023 een minderheidsbelang in de Sauber Group heeft verworven. Dit is een belangrijke mijlpaal op weg naar Audi’s toetreding tot de Formule 1, gepland voor 2026, waarvoor de Sauber Group de strategische partner van het Duitse merk zal zijn”, aldus Sauber.
Het bericht Audi heeft minderheidsbelang genomen in de Sauber Group verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines