‘Red Bull RB19 zal grotendeels anders zijn dan de RB18’

Max Verstappen wist in 2022 het Formule 1-kampioenschap op dominante wijze te winnen. Vooral na de zomerstop was de Red Bull Racing RB18 ijzersterk, waardoor de Nederlander aan het einde van het seizoen een voorsprong had op Charles Leclerc van maar liefst 146 punten. Maar dit is voor Red Bull geen reden om niet door te ontwikkelen voor 2023.
Wellicht had men in Milton Keynes zóveel vertrouwen in de RB18 dat ze het concept compleet hetzelfde hadden gehouden voor aankomend seizoen, maar volgens RacingNews365 is dit allerminst het geval. De RB19, welke op vrijdag 3 februari wordt tentoongesteld in New York, zal een ‘maximale doorontwikkeling’ zijn van de RB18.
Paolo Filisetti, technisch F1-analist van RN365, schrijft dat de RB19 in grote lijnen wellicht hetzelfde uiterlijk heeft als de RB18, maar dat ze toch flink zullen verschillen van elkaar. Alle onderdelen die in rechtstreeks contact staan met de luchtstromen, zullen grotendeels anders zijn dan bij de RB18.
Men moet dan onder andere denken aan veranderingen aan de vloer, zoals de volume, de doorsnede en de profielen van de Venturi-kanalen. Ook blijft het team hier ontwikkelingen in maken, om op die manier porpoising tegen te gaan.

Het bericht ‘Red Bull RB19 zal grotendeels anders zijn dan de RB18’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines