Max Verstappen over nieuwe RB19: ‘Auto voelde echt heel goed aan’

Als we Max Verstappen moeten geloven, dan zal komend seizoen opnieuw een zegetocht voor de Nederlander en zijn team worden. Gevraagd naar zijn nieuwe bolide geeft Verstappen namelijk aan dat de RB19  “echt heel erg goed” aanvoelde.
Afgelopen vrijdag maakte Red Bull haar nieuwe livery voor komend seizoen wereldkundig. Enkel de kleurenstelling en sponsoren werden getoond, aangezien Red Bull de concurrentie niets van haar nieuwe snufjes wil laten zien. De échte bolide van Verstappen en teamgenoot Sergio Pérez zal daarom pas tijdens de testdagen in Bahrein te zien zijn.
Echter, het is goed mogelijk dat ook in Bahrein niet de échte auto van Red Bull te zien zal zijn. De mogelijkheid bestaat immers dat Red Bull, mocht het gekozen aerodynamische concept niet werken, voor de eerste race van het seizoen voor een heel ander concept kiest. Een soortgelijk iets deed Mercedes toen het in Bahrein met een compleet andere bolide op de proppen kwam dan in Barcelona het geval was.
Tevreden
De échte 2023-bolide van Red Bull laat dus nog even op zich wachten, maar in de fabriek heeft men de auto al zo goed als mogelijk klaar. Verstappen geeft zelfs aan al in zijn nieuwe auto gereden te hebben, virtueel welteverstaan. “Ik heb zelf al in de nieuwe RB19 gereden”,  begint de Nederlander met een brede glimlach op zijn gezicht.  “Na afgelopen seizoen proberen we onze bolide continu beter te maken. Ik kan niet te veel details weggeven, maar onze simulator is erg goed afgestemd op de werkelijkheid.”
Verder geeft de Nederlander aan dat zijn eerste kennismaking met de RB19 heel erg goed bevallen is. “Mijn eerste ervaring met de nieuwe auto voelde echt heel goed aan. Als team hebben we zin in het nieuwe seizoen en we gaan ons uiterste best doen om de beide wereldtitels in Milton Keynes te houden”,  besluit Verstappen.
Het bericht Max Verstappen over nieuwe RB19: ‘Auto voelde echt heel goed aan’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines