Christian Horner geeft eerste details over nieuwe Red Bull RB19 weg

In gesprek met  Motorsport.com  heeft Red Bull-teambaas Christian Horner laten weten dat de nieuwe 2023-bolide van zijn team flink anders zal zijn in Bahrein dan in New York het geval was.
Afgelopen vrijdag maakte Red Bull haar nieuwe livery voor komend seizoen bekend in New York. Samen met de nieuwe livery en sponsoren werd ook de langverwachte samenwerking met Ford aangekondigd. Vanaf 2026 zullen de beide partijen de handen ineenslaan en samen een nieuwe krachtbron ontwikkelen. Daarbij zal Red Bull voornamelijk zelf de nieuwe krachtbron ontwikkelen, terwijl Ford op technisch gebied mee zal denken. Ook zal het Amerikaanse merk te zien zijn ‘op’ de krachtbron. Zo zal de nieuwe motor geen Red Bull Powertrains-, maar een Red Bull Ford Powertrains-krachtbron zijn.
Nieuwe bolide
Gevraagd naar de nieuwe bolide geeft Horner aan dat de auto anders zal zijn dan de bolide die de wereld afgelopen vrijdag te zien kreeg.  “De auto die we vandaag hebben laten zien, zal natuurlijk flink anders zijn dan de auto die we in Bahrein meenemen voor de testdagen”, begint Horner. “De lancering was een evenement om de doelen van Red Bull voor de komende jaren op een rijtje te zetten, onze partners in het zonnetje te zetten en om onze samenwerking met Ford aan te kondigen. Wat je hebt gezien van de auto is dus niet te vergelijken met wat we over een aantal weken zullen laten zien.”


Red Bull Content Pool


Geen interesse
Ook Max Verstappen werd gevraagd naar de nieuwe bolide van zijn team. De Nederlander geeft echter aan dat hij de nieuwe auto nog niet heeft gezien en er ook niet heel veel waarde aan hecht.  “Om eerlijk te zijn heb ik de nieuwe auto nog niet gezien. Ik heb alleen gesproken over updates aan de auto en verbeteringen als het gaat om de snelheid van de nieuwe bolide. Ik heb zelfs geen renders of foto’s van de auto gezien, omdat dat soort zaken mij niet interesseren. Ik wil enkel een snelle auto en het boeit me niet hoe hij eruit ziet”,  zegt Verstappen. In gesprek met  Sky Sports  zei de Red Bull-coureur wel al in de bolide gereden te hebben in de simulator. Het bericht Christian Horner geeft eerste details over nieuwe Red Bull RB19 weg verscheen eerst op GP33 .