Horner ziet één oplossing voor uitbreiding kalender: 'Meer motoren toestaan'


Volgend jaar huisvest de Formule 1 hoogstwaarschijnlijk 22 races. Discussies gaan dan ook over de extra belasting voor teamleden en de extra kosten voor de teams. Christian Horner kijkt echter ook naar de toegestane hoeveelheid motoren in een seizoen. Volgens hem moet dit door uitbreiding van de kalender uitgebreid worden. 
Momenteel mogen teams drie motoren gebruiken gedurende één seizoen. Bij het gebruik van een vierde motor, wordt er een gridstraf gegeven. Red Bull-teambaas Horner denkt dat het toestaan van een extra motor noodzakelijk is. 'Als we 22 races krijgen, dan is een straf onvermijdelijk. Momenteel bevinden we ons al in de situatie dat de meeste teams hun toevlucht nemen tot een vierde motor en zodoende dus straffen moeten accepteren. Er kan eigenlijk maar één oplossing zijn; dat we meer motoren mogen hebben als er meer races komen.'
'Dan moeten we testritten verminderen'
De FIA en de Formule 1 zelf willen daar echter niets van weten, mede vanwege economische redenen. Horner weet nog wel een alternatief. 'Als we niet meer motoren krijgen, dan moeten we de testritten voor en tijdens het seizoen verminderen. Om met een onveranderd contingent nog een Grand Prix-weekend te doen, dat is een uitdaging voor ons', vertelt Horner aan Speedweek . 
Red Bull verwacht in Monza een motorupdate van Honda te krijgen. De Japanse motorleverancier is echter nog in beraad wanneer zij de update doorvoeren, omdat een gridstraf het gevolg is. Red Bull en Honda zijn in overleg wanneer zij het beste de straf kunnen incasseren. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Top Headlines