Honda-baas: "Misschien doen we met Red Bull op Monza ook vooraan mee"

Na twaalf Grands Prix in 2019 staat de teller op twee overwinningen, dat terwijl een jaar geleden na een race vaak nog de vraag werd gesteld 'wat is er misgegaan'. "We hebben sinds vorig jaar echt enorme stappen gezet", zo concludeert Honda-kopstuk Masashi Yamamoto dan ook in gesprek met het Japanse Autosport Web.
"Dat hadden we nooit verwacht, ook omdat we in eerste instantie vooral inzette op de betrouwbaarheid van de motor. Het was dan ook verbazingwekkend om te zien dat we in Oostenrijk ook konden aanvallen, zonder dat de motor kapot ging. Het toont aan dat we als team ontzettend zijn gegroeid."
Tot voor kort werd aangenomen dat Red Bull het in de komende twee races misschien wat lastiger gaat krijgen, omdat Spa-Francorchamps en Monza veel van de motor vragen, maar gezien de huidige trend sluit Yamamoto niet uit dat Red Bull ook daar competitief kan zijn.
"Op Silverstone hadden we immers ook niet verwacht dat we vooraan mee konden vechten. We weten natuurlijk pas hoe goed we werkelijk zijn als we op die circuits aankomen, maar misschien moeten we constateren dat we niet meer exact weten waar we wel of niet goed kunnen zijn."

Top Headlines