Toyota stoomt Alonso klaar voor mogelijk Dakar-debuut

Toyota benoemt via een officieel communiqué nog niet met zoveel woorden dat Fernando Alonso in 2020 daadwerkelijk aan de start staat van de Dakar Rally, maar wel dat ze hem de komende maanden vertrouwd laten worden met de uitdagingen van de rally-raid-discipline.
Fernando Alonso zal de komende dagen in het zuiden van Afrika opnieuw gaan rijden met de Toyota Hilux, de auto die hij in maart van dit jaar naar volle tevredenheid al eens aan de tand kon voelen. Half september zal hij vervolgens buiten mededinging meedoen aan de vijfde ronde van de South African Cross Country Series, de Harrismith 400.
Fernando Alonso is blij met de kans die Toyota, het team waarmee hij in het WEC zo succesvol was, hem biedt: "Ik heb met dit team al zoveel bereikt en een succesvolle eerste test met de Hilux smaakte naar meer."
"Ik weet dat me een hele steile leercurve wacht, maar de auto gaf me in maart al direct het vertrouwen om te kunnen pushen. Ik kijk dan ook echt uit naar de komende maanden. Ik heb altijd gezegd dat ik nieuwe uitdagingen aan wil gaan en ik kan me geen beter team voorstellen om dat mee te doen."

Top Headlines