McLaren-chef: "GP China kan wederom nieuwe rangorde opleveren"

De sportief directeur van McLaren, enkelvoudig Indianapolis 500-winnaar Gil de Ferran, denkt dat de rangorde tijdens de Grand Prix van China voor een derde keer over de kop kan gaan. Dat laat de Braziliaan weten in een vooruitblik op de derde wedstrijd van het Formule 1-seizoen 2019.
"Voor wat ons betreft is de Chinese Grand Prix uiteraard een nieuwe uitdaging voor onze MCL34. Wij kwamen zowel op het semi-stratencircuit in Australië als gedurende de Bahreinse avond goed voor de dag, maar het Shanghai International Circuit in China heeft compleet andere karakteristieken dan die twee circuits", meent De Ferran.
"Ik houd het voor mogelijk dat we in het komende Grand Prix-weekend wederom een verschuiving van de rangorde gaan zien", stelt de Braziliaanse voorman van McLaren. "Wij zijn in ieder geval compleet gefocust op China, we willen het maximale uit elk van de komende drie dagen halen. Hopelijk kunnen we nog een stap voorwaarts zetten wat betreft onze prestaties."
In Bahrein kwam McLaren zeer behoorlijk voor de dag. Carlos Sainz en Lando Norris mochten als zevende en negende beginnen aan de race, de laatstgenoemde kwam aan het einde van de wedstrijd als zesde over de meet. Norris scoorde zodoende acht WK-punten, de eerste van McLaren in 2019.

Top Headlines

Oudere Top Headlines