Motorsport Italië geeft update over Ferrari-motor van Charles Leclerc

Charles Leclerc kreeg tijdens de Grand Prix van Bahrein te maken met problemen aan zijn Ferrari-krachtbron. Tijdens de 41e ronde begaf zijn motor het en moest de Monegask zijn SF-23 stilzetten. De nummer twee van het kampioenschap van 2022 begint hierdoor met een flinke achterstand op Max Verstappen, die de race in Bahrein dominant won.
Er waren voorafgaand aan de race al twijfels over de betrouwbaarheid van de Ferrari-motor . Het team uit Maranello besloot onder parc fermé twee onderdelen van de motor van Leclerc te vervangen: de batterij (Energy Store) en de Control Electronics (CE). Dit uit voorzorgsmaatregelen. De vervangen onderdelen zijn ter onderzoek teruggevlogen naar Maranello.
Hierdoor begint Leclerc direct met een streepje achter zijn naam. Van allebei deze onderdelen mag een coureur er maximaal twee gebruiken tijdens een seizoen. Leclerc zit nu al aan het maximale aantal, al is het nog niet duidelijk of de eerste vervangen elementen nog bruikbaar zijn of niet. Maar ook met de nieuwe onderdelen zit het niet helemaal snor.


‘Black-out van de CE’


Volgens Motorsport Italië heeft Leclerc de strijd in Bahrein namelijk moeten staken door een black-out van de regeleenheid (CE), welke voor de race vervangen was uit voorzorg. De website schrijft dat de krachtbron zelf in orde is en opnieuw gebruikt zou kunnen worden, maar erkent dat er wel een probleem is aan de elektrische kant van de Ferrari-motor.
Of de uitgevallen regeleenheid van Leclerc nog te gebruiken is in de rest van het seizoen, is nog niet bekend. Dat wordt eerst onderzocht door het Ferrari-personeel in Italië. Het bericht Motorsport Italië geeft update over Ferrari-motor van Charles Leclerc verscheen eerst op GP33 .

Oudere Top Headlines