Max Verstappen had ‘akkefietje’ met engineer tijdens GP van Bahrein: ‘Werd boos op mij’

De Grand Prix van Bahrein verliep soepel voor Max Verstappen en Red Bull Racing. De Nederlander ging van start vanaf pole position en heeft de leiding in de wedstrijd niet meer afgestaan. Daarnaast zag hij ook nog eens dat rivaal Charles Leclerc de strijd moest staken met een motorprobleem .
Verstappen had over de finishlijn een voorsprong van twaalf seconden op teamgenoot Sergio Pérez, terwijl Fernando Alonso (derde plek) meer dan 38 seconden tekort kwam ten opzichte van de racewinnaar. Uit het Red Bull-kamp kwam het onheilspellende nieuws dat de RB19 nog een seconde per ronde harder had kunnen lopen , als ze dat hadden gewild.


Verstappen krijgt op zijn kop van engineer


Die seconde per ronde harder gaan, had Max Verstappen ook wel oren naar. De Limburger kreeg een ’target lap time’ van Gianpiero Lambiase, zijn race-engineer, maar daar hield Verstappen zich niet altijd aan. Telkens aan hij wilde aanzetten om toch wat sneller te rijden dan hij eigenlijk mocht, kwam ‘GP’ kwaad op de radio, zo laat Verstappen aan Viaplay weten.
“We hoefden niet meer te pushen, omdat ik al een groot gat had. Elke keer als ik wilde aanzetten, werd GP boos op mij. Dus dat zegt eigenlijk wel genoeg” , zegt Verstappen lachend na de race. Het bericht Max Verstappen had ‘akkefietje’ met engineer tijdens GP van Bahrein: ‘Werd boos op mij’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines