Lance Stroll doet boekje open over herstel na fietsongeluk: ‘Ik kon niet lopen’

In gesprek met  Motorsport.com  heeft Aston Martin-coureur  Lance Stroll  teruggekeken op de hectische tijd na zijn fietsongeluk voorafgaand aan de GP van Bahrein. De Canadees spreekt onder meer zijn dankbaarheid uit voor het medische team dat hem er weer bovenop heeft geholpen.
Tijdens de wintertests moest Stroll drie dagen vanaf de zijlijn toekijken hoe teamgenoot Fernando Alonso en reservecoureur Felipe Drugovich zijn tijd in de AMR23 voor hun rekening namen. Gezien de ernst van zijn verwondingen was het niet vanzelfsprekend dat Stroll tijdens de eerste race van het seizoen in de auto zou zitten. Aston Martin had zelfs al Drugovich klaargestoomd voor de seizoensopener.


Medici hebben wonderen verricht


Toch wist Stroll met behulp van dokter Xavier Mir fit te zijn voor de eerste race van het seizoen. Mir is onder andere bekend van zijn rol in het behandelen van MotoGP-rijders.  “Het medische team was fantastisch en zonder Xavier Mir had ik hier niet gestaan” , begint Stroll.  “Hij was geweldig. Mijn osteopaat is tien uur per dag met mij bezig geweest om mijn polsen en tenen zo goed mogelijk te laten genezen. Sommige doctoren vertelden me dat ik pas in Australië weer in de auto zou zitten” , gaat de Canadees verder.


Niet bewegen


Gezien zijn toestand een aantal dagen voor de eerste race van het seizoen, is Stroll erg blij dat hij op P6 over de streep wist te komen afgelopen zondag.  “Gezien de gebeurtenissen van de afgelopen twee weken, ben ik erg blij om als zesde over de streep te zijn gekomen. Tien dagen geleden kon ik niets bewegen. Ik kon zelfs niet lopen en leek op een plant. Ik had op dat moment nooit gedacht hier te kunnen staan” , voegt de Aston Martin-coureur toe.


Nog niet volledig hersteld




Ondanks het feit dat het steeds beter gaat met de polsen en tenen van Stroll, geeft de coureur wel aan dat hij nog wat tijd nodig heeft om volledig te herstellen van zijn verwondingen.  “Ik heb nu twaalf dagen om aan mijn polsen te werken, maar gelukkig gaat het iedere dag een stukje beter. Mijn rechterpols voelt erg goed aan, maar mijn linkerpols heeft nog flink wat tijd nodig om volledig te kunnen herstellen. Mijn tenen voelen net zoals mijn rechterpols ook goed aan. Het gaat dus gelukkig iedere dag beter” , besluit de teamgenoot van Alonso.

 




 


Het bericht Lance Stroll doet boekje open over herstel na fietsongeluk: ‘Ik kon niet lopen’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines