‘FIA-voorzitter Ben Sulayem verliest zoon na rumoerige periode’

Volgens meerdere berichten uit de Verenigde Arabische Emiraten is FIA-president Mohammed Ben Sulayem zijn jongste zoon verloren. Saif Muhammad bin Salim Al-Falasi zou overleden zijn na een auto-ongeluk, zo weten o.a. Emarat Al Youm en Al Khaleej te melden. Het is de zoveelste klap voor de FIA-baas na een rumoerige periode.
Ben Sulayem kwam afgelopen maanden vaak negatief in het nieuws. Zo zouden de FOM (Formula One Management) en de Formule 1-teambazen helemaal klaar zijn met de voormalig rallycoureur . De nieuwe FIA-baas, die het stokje van Jean Todt in december van 2021 overnam van Jean Todt, zou zich te veel bemoeien met de Formule 1.
Daarnaast had Ben Sulayem zich uitgelaten over een mogelijk bod van Saoedi-Arabië op de Formule 1, waarbij hij claimde dat het vermeende bedrag – 20 miljard dollar – veel te veel was voor de sport. Hier was de FOM uiteraard niet blij mee, waarna ze een open brief stuurde aan de FIA. Inmiddels heeft Ben Sulayem een stapje teruggedaan binnen de FIA en houdt hij zich niet meer dagelijks bezig met de Formule 1.
Ook kon Ben Sulayem rekenen op kritiek vanuit de Britse overheid , na een regelwijziging bij de FIA omtrent het maken van statements én kwam hij onder vuur te liggen na het maken van een vrouwonvriendelijke opmerking .


Verlies van zoon


Maar de grootste klap voor Ben Sulayem volgde deze week. Volgens bronnen is zijn zoon op dinsdag verongelukt bij een auto-ongeluk. Net als zijn vader, deelde Saif een passie voor auto’s en autosport. Hij nam in het verleden deel aan de Formule 4-series in de Verenigde Arabische Emiraten, waarin 27 punten scoorde en veertiende werd in het kampioenschap.
  Het bericht ‘FIA-voorzitter Ben Sulayem verliest zoon na rumoerige periode’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines