Christian Horner heeft medelijden met Gasly en Albon: ‘Pérez heeft ervaring met harde klappen’

Na het vertrek van Daniel Ricciardo moest Red Bull Racing snel op zoek naar de waardige vervanger en volgens het Oostenrijkse team hadden ze de juiste man voor deze klus op rondrijden bij Toro Rosso. Pierre Gasly ging in 2019 naast Max Verstappen gaan rijden en moest het de Nederlander moeilijk maken in de RB15.
Maar de Fransman bleek nog niet klaar voor het grote podium. Gasly bezweek onder de druk en moest na een halfjaar al plaatsmaken voor de volgende Red Bull-junior: Alex Albon. De Britse Thai had er tot dan toe slechts zes maanden opzitten bij Toro Rosso, waarna hij direct werd doorgestuurd naar het grote team.
Ook Albon lukte het niet om een vuist te maken tegen Max Verstappen . Waar de huidige Williams-coureur in 2019 nog aardig meekon met Verstappen, werd hij in 2020 aan alle kanten voorbijgereden door de Limburger. Dit betekende dat ook Albon zijn stoeltje kwijtraakte bij Red Bull. Sergio Pérez werd aan het einde van dat jaar aangekondigd als nieuwe Red Bull-rijder.


Horner heeft spijt en medelijden


Inmiddels rijdt Pérez al meer dan twee jaar naast Verstappen en heeft Red Bull twee rijderskampioenschappen en één kampioenschap voor constructeurs gewonnen. Hoewel ook Pérez niet aan het niveau van Max kan tippen, zit de Mexicaan er wel een stuk dichter bij en is zijn ondergrens minder laag dan die van Albon en Gasly.
Maar volgens Horner heeft dat niet zozeer te maken met de rijkunsten van twee laatstgenoemden, maar vanwege de druk die erbij komt kijken als je Red Bull-coureur bent én naast Max Verstappen moet rijden. Dat had de teambaas van Red Bull een beetje onderschat, toen hij de twee jonkies aanstelde in 2018 en 2019.
“Het belangrijkste bij de aanstelling van ‘Checo’ was zijn ervaring. Het was misschien een beetje oneerlijk tegenover de vorige twee jongens (Gasly en Albon, red.) om ze zo snel binnen te halen. Ik denk dat Checo met die ervaring de harde klappen in zijn carrière tot dan toe heeft meegemaakt” , aldus Horner tegenover RaceFans . Het bericht Christian Horner heeft medelijden met Gasly en Albon: ‘Pérez heeft ervaring met harde klappen’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines