Toto Wolff: Mercedes ‘blijft één’ na pijnlijke opmerking Lewis Hamilton

Lewis Hamilton is overduidelijk niet tevreden over de Mercedes W14. Tegenover de BBC liet de Brit woensdag weten dat hij zich ‘ niet gehoord ‘ voelde binnen het team, nadat de ontwerpers niks hadden gedaan met zijn feedback. Toto Wolff heeft nu de taak om iedereen bij Mercedes weer samen te laten werken.
Hamilton merkte tijdens de wintertest in Bahrein al direct dat de W14 niet werkte als hij voor ogen had. De zevenvoudig wereldkampioen heeft zich in 2022 vele malen opgeofferd om verschillende set-ups te proberen, in de hoop dat er een oplossing gevonden werd voor het niet werkende Mercedes-concept.
Toen de Brit zag dat er niets met zijn input was gedaan, schoot hij bij BBC 5 Live uit zijn slof. Volgens de man uit Stevenage moesten de Mercedes-ontwerpers hun verantwoordelijkheid nemen en hem zeggen dat ze de verkeerde keuze gemaakt hadden en dat ze door hun in een moeilijke positie zaten. 


Toto Wolff reageert


Ook Toto Wolff heeft deze uitbarsting van Hamilton meegekregen en laat nu tegenover Autosport weten dat hij nog altijd gelooft dat Mercedes en Hamilton een goede combinatie zijn. Volgens de Oostenrijker moet iedereen in Brackley juist in deze lastige periode samen blijven werken.
“De situatie met Lewis is… Je hebt hem zelf gehoord op de radio. Hij is een belangrijk onderdeel van het team, hij lift het team op en we blijven allemaal bij elkaar. Ik denk niet dat dat gaat veranderen omdat we nu een slechte start hebben gehad” , zo begint Wolff.
“We hebben samen acht constructeurs- en zes coureurs-kampioenschappen gewonnen met hem en die relatie blijft standhouden”, aldus de Mercedes-baas. Het bericht Toto Wolff: Mercedes ‘blijft één’ na pijnlijke opmerking Lewis Hamilton verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines